Pak direct de aandacht

Jul 16, 2023 | Uncategorized

Wist je dat je slechts 4 seconden hebt om de aandacht van je websitebezoeker te grijpen? Ja, je leest het goed, slechts 4 seconden! Klinkt als een uitdaging, toch?

Als dat niet lukt, dan is al het andere eigenlijk zinloos. In veel gevallen zal je boodschap gewoon over het hoofd worden gezien. Dus, de essentie van je homepage is om je bezoeker meteen te intrigeren met wat je te bieden hebt en ervoor te zorgen dat ze begrijpen voor wie dit aanbod bedoeld is.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar laten we eens een voorbeeld bekijken:

“Op zoek naar gezinscoaching? Maak hier een afspraak.”

Nu, als ik als bezoeker dit lees, vraag ik me af:

  • Wat houdt gezinscoaching eigenlijk in?
  • Is dit iets wat ik nodig heb?
  • Welke problemen ga je eigenlijk aanpakken?

Begrijp je waar ik naartoe wil? Je moet laten zien dat je het probleem van je bezoeker begrijpt en een oplossing hebt.

De kracht van eerste indrukken

Om de aandacht van je klant meteen vast te houden, wil je op je website direct het probleem of de vraag benoemen waarmee je klant worstelt en waarvoor jij de oplossing hebt. En het draait niet om de kenmerken van je aanbod, zoals een gesprek van 30 minuten of een gele stofzuiger. Nee, je moet juist de resultaten benoemen, zodat de waarde van je aanbod naar voren komt.

Spreek de taal van je bezoeker

Dus, laten we dat eerdere voorbeeld nemen:

“Lukt het je niet om een week (of zelfs een dag) met je kinderen door te komen zonder ruzie? Leer hoe je in alle situaties met je kinderen kunt communiceren zonder dat het escaleert. Zo creëer je vrede in huis en kunnen jullie als gezin weer samen plezier hebben.”

Als ik als bezoeker dit lees en mezelf herken in deze situatie, weet ik dat dit voor mij is. En mijn aandacht wordt direct getrokken door het gewenste resultaat van de oplossing, want dat is waar ik echt naar verlang. En als je dan ook nog wat meer verteld over die specifieke situatie waar jouw klant zich in bevindt, dan laat je zien dat je mijn probleem kent, ik voel me begrepen.

Dan zal ik zeker verder lezen, want dit is precies wat ik zoek!

Hoe zit het bij jou?

Snap je wat ik bedoel? Neem even de tijd om naar je eigen website te kijken:

  • Maak je meteen duidelijk wat je te bieden hebt en voor wie het bedoeld is?
  • Doe je dit op een manier die je ideale klant aanspreekt en intrigeert?

Gebruik deze tip, pas hem toe, en ik garandeer je dat je verbetering zult zien!